Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSJUNIOR 2015

Neemt Maraaya (opnieuw) deel aan het JESF?

De Sloveense omroep RTVSLO heeft de deelnemende artiesten en componisten bekend gemaakt die kans maken het Balkanland te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival dit jaar. Eén naam valt meteen op: Maraaya.

Het koppel Marjetka en Raay vertegenwoordigde Slovenië op het afgelopen Eurovisiesongfestival in Wenen met Here For You, dat in de middenmoot strandde:

play

 

Maar naast zingen houdt Maraaya ook van componeren en schrijven. Vorig jaar schreven ze ook al de Sloveense JESF-inzending, al werd die toen wel intern gekozen. Dit jaar zijn ze mee verantwoordelijk voor het lied Prva Ljubezen (Eerste Liefde), dat wordt gezongen door lokaal kindsterretje Lina Kunduzovič.

Dit jaar organiseert RTLSLO een nationale finale, over drie zondagnamiddagen. Mini EMA wordt georganiseerd als onderdeel van een wekelijks programma op het eerste Sloveense net. Op 20 en 27 september treden er telkens drie liedjes aan, waarvan er één naar de finale op 4 oktober gaat. Daar wordt bepaald wie namens Slovenië naar het Bulgaarse Sofia mag afreizen.

Het dertiende Junior Eurovisiesongfestival vindt plaats op zaterdag 21 november. Tot hiertoe hebben vijftien landen hun deelname bevestigd.

Advertentie