Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSJUNIOR 2015

Niamh Kavanagh kiest Ierse JESF-kandidaat

Ierland debuteert dit jaar op het Junior Eurovisiesongfestival. Niet de staatsomroep RTÉ, maar wel de kleinere en Ierstalige zender TG4 verzorgt de inzending, die ook in het Iers gezongen zal worden. Vandaag werden meer details over de voorronde bekend gemaakt.

Op zondag 11 oktober, op een nog te bepalen tijdstip, start TG4 met het uitzenden van een vijf weken durende voorronde. De uitzendingen worden op voorhand ingeblikt. Een nog te bepalen aantal kandidaten zal bekende Ierse nummers zingen. Na de vijfde inzending zal in elk geval de deelnemer of deelneemster bekend zijn – of we dan ook het JESF-liedje kennen, is nog onbekend.

De keuzes tijdens de uitzending worden gemaakt door een driekoppig panel. Niamh Kavanagh, winnares van het Eurovisiesongfestival 1993 met In Your Eyes en ook deelneemster in 2010 met It’s For You, is een van de leden. Ze wordt vergezeld door Brian Kennedy, die het eiland in 2006 vertegenwoordigde met Every Song Is A Cry for Love, en zanger Stiófan Ó Fearail.

Het Junior Eurovisiesongfestival 2015 vindt op zaterdag 21 november plaats in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Het is de dertiende keer dat de wedstrijd gehouden wordt.

Advertentie