Junior 2017

JUNIOR 2017

Vijftiende editie in Georgië op 26 november 2017

Georgië zal het vijftiende Junior Eurovisiesongfestival organiseren. Dat maakte de EBU bekend. Op 16 maart raakte bekend dat de show op zondag 26 november 2017 zal gehouden worden in hoofdstad Tbilisi.

In een kort filmpje op YouTube wordt bevestigd dat de omroep GPB heeft toegezegd om de organisatie van het JESF 2017 op zich te nemen. De regel is dat het winnende land als eerste mag toestemmen of weigeren om het kindergebeuren op poten te zetten. Malta organiseerde het JESF al tweemaal, telkens na hun zeges, terwijl de Italiaanse omroep afstand deed van organisatie na haar zege in 2014. De volgende editie werd daarop gehouden in Bulgarije, het land dat toen tweede geëindigd was.

Het is de allereerste keer dat Georgië een (Junior) Eurovisiesongfestival zal organiseren. Meer informatie over de gaststad en data worden pas in een later stadium bekendgemaakt. Georgië is het meest succesvolle land op het JESF. Het land won al drie keer: in 2008 met de bijtjes van Bzikebi, in 2011 met de meidengroep Candy en in 2016 met het zangeresje Mariam Mamadashvili (foto).

In onderstaand filmpje werd het nieuws bevestigd:

play

Advertentie