Junior 2019

JUNIOR 2019

Eliana Gomez Blanco zingt voor Malta op Junior Eurovisiesongfestival 2019

De 14-jarige Eliana Gomez Blanco werd door de Maltese publieke omroep PBS gekozen om het land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019 dat plaatsvindt op 24 november in het Poolse Gliwice-Silesia.

De Maltese omroep maakte bekend dat Eliana uit 12 finalisten via een nationale finale, Malta Junior Eurovision Song Contest werd gekozen om voor Malta naar het Junior Eurovisiesongfestival 2019 te gaan.

Het lied

Het lied dat Eliana in Polen zal zingen heet We Are More. Het zal gezongen worden in de twee officiële talen van Malta: Maltees en Engels.

play

Malta Junior Eurovision Song Contest

Eliana werd geselecteerd door een professionele jury en het publiek, die beiden 50 procent van de stemmen bepaalden. In de jury zaten onder andere: Claudia Faniello (Maltese kandidate Eurovisiesongfestival 2017), Ela Mangion (Maltese kandidate Junior Eurovisiesongfestival 2018) en Deo Greg (Zanger, presentator, producer en hoofd van OGAE Malta). De tweede plaats was voor Leah Cauchi, de derde plaats voor Martina Cutajar.

Vorig jaar was Eliana ook al finalist in de nationale finale, Malta Junior Eurovision Song Contest, maar won deze niet. In hetzelfde jaar won ze wel de populaire Maltese zangwedstrijd Għanja tal-Poplu Żgħażagħ

Malta op het Junior Eurovisiesongfestival 

Malta debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival in 2003 en won het festival al twee keer. Toen het land in 2013 terugkeerde in Kiev won Gaia Cauchi met haar lied The Start. Gaia was de eerste die een Eurovisie-evenement wist te winnen voor Malta. Twee jaar later, in 2015, nam Destiny Chukunyere deel met haar lied Not My Soul in Sofia en wist het festival ook te winnen.

Advertentie