Junior 2019

JUNIOR 2019

Italië stuurt Marta Viola naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

Marta Viola zal Italië vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival in het Poolse Gliwice-Silesia met haar lied La voce della terra.

Marta werd door de Italiaanse publiek omroep RAI intern geselecteerd om voor het land deel te nemen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2019. De selectie werd in samenwerking met L’antoniano di Bologna georganiseerd.

Het lied

Het lied dat Marta zal zingen in Gliwice-Silesia heet La voce della terra (De stem van de aarde). De tekst werd geschreven door Franco Fasano en Marco Iardella, de muziek werd gecomponeerd door Emilio di Stefano en Fabrizio Palaferri. De videoclip van het nummer werd opgenomen in Grattacielo Intesa Sanpaolo, de wolkenkrabber van Turijn.

play

Over Marta

Marta komt uit Chieri in Turijn en zit in het laatste jaar van de lagere school. In haar vrije tijd doet ze aan zingen, ballet, hiphop en moderne dans. Haar liefde voor muziek, zingen en dansen heeft ze van haar ouders. Ook is ze veel bezig met tekenen, make-up en hairstyling. Een van haar grootste idolen is Beyoncé.

Italië op het Junior Eurovisiesongfestival

Italië debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival in 2014 en wist meteen met de winst naar huis te gaan. Vincenzo Cantiello won het festival in Malta met zijn lied Tu primo grande amore. Sindsdien neemt Italië elk jaar deel. Vorig jaar vertegenwoordigden Melissa en Marco het land in Wit-Rusland met het lied What is Love, het eindigde op een zevende plaats met 151 punten.

Advertentie