Junior 2019

JUNIOR 2019

Joana Almeida vertegenwoordigt Portugal op het Junior Eurovisiesongfestival 2019

Joana Almeida werd door de Portugese omroep RTP geselecteerd om het land te vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival dat dit jaar zal plaatsvinden in het Poolse Gliwice-Silesia.

RTP bevestigde dat de 10-jarige Joana naar Polen zal afreizen om voor Portugal op het podium te staan. Ze zal het lied Vem comigo (Ga met me mee) zingen. Joana werd door RTP gekozen nadat ze Gala dos Pequenos Cantores da Figeira da Foz won op 14 juli eerder dit jaar. Het is het eerste jaar dat de Portugese inzending wordt gekozen zonder dat deelnemers zich konden opgeven om kans te maken op het ticket naar Polen.

Het lied

Vem comigo werd geschreven en gecomponeerd door João Pedro Coimbra. Hij werd door RTP gevraagd het Portugese lied voor dit jaar te maken. Het gaat over hoe bewust kinderen en jongeren ervan zijn dat het slecht gaat met de aarde. Het lied is een boodschap van hoop dat de jongere generatie een positief verschil kan maken op de gezondheid van onze planeet.

play

Portugal op het Junior Eurovisiesongfestival 2018

Vorig jaar werd Portugal vertegenwoordigd door Rita Laranjeira met haar lied Gosto de tudo (Já não gosto de nada). Portugal eindigde op een achttiende plaats met 42 punten. Rita kreeg van de jury geen enkel punt. De volledige 42 punten kwamen van het publiek.

Advertentie