Junior 2019

JUNIOR 2019

Melani García met ‘Marte’ voor Spanje naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

Melani García zal Spanje vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival in Polen. Op 4 oktober werd de volledige versie van haar lied Marte uitgebracht door de Spaanse omroep RTVE.

Na 13 jaren van afwezigheid keert Spanje eindelijk terug naar het Junior Eurovisiesongfestival, net zoals Frankrijk dat vorig jaar al deed na jaren van afwezigheid. Samen met Frankrijk en Italië zijn het nu de enige drie Big Five-landen die deelnemen aan het festival.

Selectieprocedure

De 12-jarige Melani werd door de Spaanse omroep intern gekozen om het land te vertegenwoordigen in de Poolse stad Gliwice-Silesia. Ze won eerder dit jaar de Spaanse versie van The Voice Kids. Het lied, Marte (Mars), werd geschreven door Pablo Mora, Manu Chaud en Melani García zelf. Het volledige lied kun je hieronder beluisteren.

play

Het lied

Met haar nummer wil Melani de wereld ervan bewust maken dat we samen de wereld kunnen redden. Zelf zei ze hierover:

Ik wil mensen ervan bewust maken dat het nodig is om te recyclen. Probeer het op z’n minst, het kost niets en zo kunnen we samen de wereld redden.

De videoclip van Marte laat zien hoeveel plastic er eigenlijk in onze oceanen terecht komt. Een heleboel zeedieren sterven doordat wij een stuk plastic weggooien, dat uiteindelijk onze zeeën vervuild.

Spanje op het Junior Eurovisiesongfestival

Spanje nam vanaf 2003 tot en met 2006 al succesvol deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Spanje behaalde in 2003 en 2005 de tweede plaats, in 2006 een vierde plaats en in 2004 won het land met Antes muerta que sencilla gezongen door María Isabel. In hetzelfde jaar keken er maar liefst zes miljoen Spanjaarden naar de uitzending.

Advertentie