Junior 2019

JUNIOR 2019

Sofia Ivanko voor Oekraïne naar Junior Eurovisiesongfestival 2019 met ‘The Spirit of Music’

De 13-jarige Sofia Ivanko zal voor Oekraïne naar de Poolse stad Gliwice-Silesia afreizen om het land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019. 

Sofia won de nationale selectie in Oekraïne al een aantal weken geleden. Ze werd gekozen door een zevenkoppige jury uit een deelnemersveld van tien kandidaten die een liedje inzonden naar de omroep. Het lied waarmee Sofia naar Polen gaat heet The Spirit of Music (De ziel van de muziek) en werd op 8 oktober gereleast.

play

In de videoclip zie je niet alleen Sofia zelf, maar ook Darina Krasnovetska, (JESF 2018) en Timur Miroshnychenko, prestentator van het Eurovisiesongfestival 2017 in Kiev en het Junior Eurovisiesongfestival in 2009 en 2013.

De nationale selectie

De juryleden waren tijdens de nationale selectie waren:

  • Oleksandr Koltsov – Zanger en lid van bestuur bij UA:PBC;
  • Alyosha – Vertegenwoordigde Oekraïne op het Eurovisiesongfestival 2010 in Oslo;
  • Mykhailo Klymenko –  Zanger en componist van de inzending in 2018;
  • Tanya Sha – Zangeres en componiste;
  • Oleksandr Stasov – Componist;
  • Oksana Skibinskaya – Delegatiehoofd;
  • Stanislav Medvedev – Hoofd entertainment bij UA:PBC.

Over Sofia

Sofia komt uit Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Het is haar derde poging om voor haar land op het Junior Eurovisiesongfestivalpodium te staan. In 2018 was ze één van de tien finalisten met haar lied Chomu? (Waarom?). Eerder dit jaar nam ze deel aan de vijfde editie van The Voice Kids in Oekraïne waar ze werd gecoacht door de Songfestivalwinnares van 2016, Jamala.

Oekraïne op het Junior Eurovisiesongfestival

Oekraïne deed al 13 pogingen om het Junior Eurovisiesongfestival te winnen. Tot nu toe lukte het land het festival één keer te winnen. Anastasiya Petryk won in 2012 het festival in Amsterdam met haar lied Nebo. Het jaar daarna organiseerde de Oekraïnse omroep UA:PBC in de hoofdstad Kiev. Echter mocht Kiev het Junior Eurovisiesongfestival 2009 ook al organiseren.

Advertentie