Junior 2020

JUNIOR 2020

Alicja Tracz zingt voor Polen op Junior Eurovisiesongfestival 2020

De 10-jarige Alicja Tracz zal Polen vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. Ze zal het lied I’ll Be Standing zingen vanuit het organiserende land van dit jaar.

Alicja Tracz has been chosen to represent our host nation Poland ?? with her song "I'll Be Standing"!Can she bring…

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Zondag 27 september 2020

Tijdens de nationale finale in Polen, Szansa na Sukces, ging Alicja er met de winst vandoor. Drie acts namen deel aan de finale, die elk twee liedjes zongen. Het eerste lied was een cover en werd gekozen door de producers, het tweede was het lied waarmee de kandidaat Polen zou willen vertegenwoordigen. Lena Marzec zong een cover van Superhero, het winnende lied van vorig jaar. Agata zong Can’t Stop The Feeling van Justin Timberlake en Alicja sloot af met Mam tę moc, de Poolse versie van Let It Go. De drie andere liedjes werden allemaal geschreven door Gromee, die Polen vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival 2018, en zijn vrouw Sara Chmiel-Gromala. De winnaar werd bepaald door vijftig procent jurystemmen en vijftig procent publieksstemming. Het lied waarmee Alicja won zal nog worden aangepast omdat het meer dan 40 procent uit Engelse tekst bestaat. Volgens de regels van het Junior Eurovisiesongfestival is dit niet toegestaan.

play

Resultaten

De resultaten waren als volgt;

  1. Alicja Tracz – I’ll Be Standing – 5 + 5 = 10 punten
  2. Lena Marzec – You & Me – 3 + 3  = 6 punten
  3. Agata Serwin – What I’m Made Of – 1 + 1 = 2 punten

De professionele jury 

De professionele jury bestond uit;

  • Viki Gabor (winnares JESF 2019)
  • Cleo (vertegenwoordigde Polen op ESF 2014)
  • Dawid Kwiatkowski (singer-songwriter)

Over Alicja 

Alicja woont in de kleine Poolse stad Stojeszyn Pierwszy in de provincie Lubin samen met haar ouders, zus en kat Lili. Ze houdt van dansen en reizen. Ze vertegenwoordigde Polen al op verschillende internationale wedstrijden in onder andere Malta, Bulgarije en Italië. Verder houdt de jongedame van inline skaten, wand klimmen en fietsen. Afgelopen mei bracht ze samen met haar zus hun eerste single uit. Alicja nam eerder al deel aan de Poolse variant van The Voice Kids en zat daar bij de laatste negen deelneemers.

Advertentie