Junior 2020

JUNIOR 2020

Franse Valentina met ‘J’imagine’ naar Junior Eurovisiesongfestival 2020

Het is alweer het tiende land dat haar kandidaat en lied compleet heeft. De Franse publieke omroep liet op 9 oktober al weten dat de 11-jarige Valentina het land zal vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. Later werd ook bekendgemaakt dat het lied J’imagine zal heten. Vanaf nu is ook het lied te beluisteren.

Het lied J’imagine werd geschreven door dezelfde schrijvers van de inzending van vorig jaar; Bim Bam Toi, gezongen door Carla. Voor het tweede jaar op rij zullen de Franse Igit en Barbara Pravi het lied voor hun rekening nemen. Op 29 september werd de videoclip opgenomen in de Franse stad Orléans. Hieronder is het lied te beluisteren.

play

Over Valentina

Valentina werd op 6 april 2009 geboren in Rennes, Bretagne. De liefde voor muziek komt van haar moeder, die altijd slaapliedjes voor haar zong toen ze klein was. Toen ze zes jaar oud was deed ze auditie bij de Franse versie van The Voice Kids. Sinds 2018 is ze lid van de Franse kindermuziekgroep Kids United Nouvelle Géneration. Samen brachten ze al twee albums uit en namen deel aan campagnes van UNICEF. Naast zingen kan Valentina ook erg goed rappen. Haar favoriete artiest is Ariana Grande. Valentina houdt ook van Italiaanse muziek, in het speciaal van Laura Pausini, omdat haar moeder Italiaanse is.

Frankrijk op het Junior Eurovisiesongfestival

Sinds het begin van het Junior Eurovisiesongfestival in 2003 nam Frankrijk al drie keer eerder deel aan het evenement. In 2004 werd Thomas Pontier zesde met zijn lied Si on voulait bien. Daarna duurde het tot 2018 voordat ons buurland opnieuw zou deelnemen en werd gelijk tweede met het lied Jamais sans toi gezongen door Angélina. Vorig jaar eindigde Carla op een vijfde plaats met het lied Bim Bam Toi.

Advertentie