Junior 2020

JUNIOR 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2020 op 29 november in Warschau

Tijdens de vervangende show van het Eurovisiesongfestival 2020, Eurovision: Europe Shine A Light, werd aangekondigd dat het Junior Eurovisiesongfestival 2020 zal plaatsvinden in Warschau. Ook de datum, slogan en het logo voor de komende editie werden bekendgemaakt.

Nadat de Poolse Viki Gabor de vorige editie van het festival won met haar lied Superhero in Gliwice-Silesia, kreeg Polen opnieuw de kans om het Junior Eurovisiesongfestival te organiseren. Na de geruchten dat Polen graag weer als gastland zou willen dienen, zal Poolse omroep TVP dit jaar dus nog eens de verantwoordelijkheid op zich nemen. De achttiende editie zal worden gehouden op zondag 29 november 2020 in Warschau, Polen.

Get ready to #MoveTheWorld in Warsaw 2020 ??After Viki Gabor's emphatic win with her song Superhero ?‍♀️ in Gliwice…

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Zaterdag 16 mei 2020

Logo en slogan

Het logo omvat een oplichtende wereldbol die perfect past bij de slogan van dit jaar: Move The World. Het concept erachter is dat we als kinderen de verkeerde gedachte hebben dat we alle belangrijke dingen in de wereld te danken hebben aan bijvoorbeeld dokters, astronauten, atleten en acteurs. Iedereen wil graag een van die mensen zijn, maar in de ogen van de organisatoren zijn juist de kinderen degenen die de wereld doen bewegen. De slogan en het logo staan voor de gezamenlijke kracht die we allemaal in ons hebben.

Geen grote arena

De zangwedstrijd zal niet, zoals voorgaande jaren, in een grote arena worden gehouden. De EBU probeert op dit moment de impact van het coronavirus in kaart te brengen om er zeker van te zijn dat het Junior Eurovisiesongfestival 2020 door kan gaan op een veilige plaats waar de gezondheid van alle aanwezigen gewaarborgd kan worden. Zoals het festival van 2016 in Malta zal het een stuk kleiner worden opgezet, daarom is gekozen voor een tv-studio in Warschau.

Martin Österdahl, de nieuwe uitvoerend producent van het (Junior) Eurovisiesongfestival voegde hieraan toe:

Ik kijk er zeer naar uit om tijdens mijn eerste Junior Eurovisiesongfestival samen te werken met het fantastische team van TVP. Zij hebben de ervaring, creativiteit en zijn erg enthousiast om er weer een spectaculaire show van te maken. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om de kracht die kinderen hebben om de wereld in beweging te zetten te erkennen. Ik kijk er erg naar uit om al deze getalenteerde kinderen te zien optreden later dit jaar.

Maciej Łopiński, de baas van TVP voegde hieraan nog toe:

Grote muzikale projecten als het Junior Eurovisiesongfestival hebben een grote waarde, omdat ze optimisme en hoop brengen. De slogan van dit jaar, Move The World, benadrukt dat het nodig is om positieve acties te stimuleren voor een gezamenlijk goed gevoel. Een van die positieve dingen is natuurlijk het Junior Eurovisiesongfestival. Ik ben erg blij dat TVP, na de succesvolle editie van vorig jaar, opnieuw werd gekozen als gastomroep voor dit spectaculaire event.

Advertentie