Junior 2019 - Spanje

kanimage
Artiest
Melani García
Nummer
Marte (Mars)
Muziek
Pablo Mora, Manu Chaud & Melani García
Tekst
Pablo Mora, Manu Chaud & Melani García
Omroep
RTVE
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
3 212
108
104
5

Selectieprocedure

Melani García zal Spanje vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival in Polen. Vandaag werd de volledige versie van haar lied Marte uitgebracht door de Spaanse omroep RTVE.

Na 13 jaren van afwezigheid keert Spanje eindelijk terug naar het Junior Eurovisiesongfestival, net zoals Frankrijk dat vorig jaar al deed na jaren van afwezigheid. Samen met Frankrijk en Italië zijn het nu de enige drie Big Five-landen die deelnemen aan het festival.

De 12-jarige Melani werd door de Spaanse omroep intern gekozen om het land te vertegenwoordigen in de Poolse stad Gliwice-Silesia. Ze won eerder dit jaar de Spaanse versie van The Voice Kids. Het lied, Marte (Mars), werd geschreven door Pablo Mora, Manu Chaud en Melani García zelf. Het volledige lied kun je hieronder beluisteren.

Met haar nummer wil Melani de wereld ervan bewust maken dat we samen de wereld kunnen redden. Zelf zei ze hierover:

Ik wil mensen ervan bewust maken dat het nodig is om te recyclen. Probeer het op z’n minst, het kost niets en zo kunnen we samen de wereld redden.

De videoclip van Marte laat zien hoeveel plastic er eigenlijk in onze oceanen terecht komt. Een heleboel zeedieren sterven doordat wij een stuk plastic weggooien, dat uiteindelijk onze zeeën vervuild.

(Foto: Junioreurovision.tv)

Clip

play

Advertentie