Junior 2019 - Kazachstan

kanimage
Artiest
Yerzhan Maksim
Nummer
Armanyńnan Qalma
Omroep
Khabar Agency
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
2 227
148
79
10

Selectieprocedure

Yerzhan Maksim zal Kazachstan vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival, dat dit jaar wordt georganiseerd in het Poolse Gliwice-Silesia. Hij werd intern geselecteerd.

De Kazachse minister van informatie en publieke ontwikkeling, Dauren Abayev, kondigde een aantal weken geleden via Facebook aan dat de 12-jarige Yerzhan Maksim intern werd gekozen door Khabar Agency. Hij zal voor het land op het Junior Eurovisiesongfestivalpodium staan in Polen. Het is de tweede keer dat Kazachstan meedoet. Vorig jaar debuteerde het land en eindigde succesvol op een zesde plaats.

Het lied waarmee Yerzhan naar Polen zal gaan heet Armanyńnan Qalma. De videoclip van het lied geeft het een sprookjesachtige sfeer. Veel fans krijgen er een Disney gevoel bij.

Yerzhan komt uit Oral, een stad in het Noordwesten van Kazachstan. Hij volgt al muzieklessen sinds 2012, volgens de Astana Times. Grote muziekcompetities zijn hem ook niet vreemd. In 2016 won Yerzhan het Batumi Dolphin Fest. In 2017 werd hij tweede op het Slavianski Bazaar International Children’s Song Contest. Hij nam ook al deel aan het San Remo Junior Festival, evenals verschillende andere Europese muziekwedstrijden. Eerder dit jaar won hij de Russische editie van The Voice Kids.

Vorig jaar had Kazachstan nog een selectieshow waaraan ook Yerzhan deelnam. Hij eindigde derde met het lied Elimdi súyemin ('Ik hou van mijn land').

(Foto: Junioreurovision.tv)

 

Clip

play

Advertentie