Junior 2019 - Malta

kanimage
Artiest
Eliana Gomez Blanco
Nummer
We Are More
Muziek
Jonas Thander, Rachel Suter, Kevin Lee & Joe Julian Farrugia
Tekst
Jonas Thander, Rachel Suter, Kevin Lee & Joe Julian Farrugia
Omroep
PBS
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
19 29
2
27
8

Selectieprocedure

De 14-jarige Eliana Gomez Blanco werd door de Maltese publieke omroep PBS gekozen om het land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019 dat plaatsvindt op 24 november in het Poolse Gliwice-Silesia.

De Maltese omroep maakte bekend dat Eliana uit 12 finalisten via een nationale finale, Malta Junior Eurovision Song Contest werd gekozen om voor Malta naar het Junior Eurovisiesongfestival 2019 te gaan.

Het lied dat Eliana in Polen zal zingen heet We Are More. Het zal gezongen worden in de twee officiële talen van Malta: Maltees en Engels.

Eliana werd geselecteerd door een professionele jury en het publiek, die beiden 50 procent van de stemmen bepaalden. In de jury zaten onder andere: Claudia Faniello (Maltese kandidate Eurovisiesongfestival 2017), Ela Mangion (Maltese kandidate Junior Eurovisiesongfestival 2018) en Deo Greg (Zanger, presentator, producer en hoofd van OGAE Malta). De tweede plaats was voor Leah Cauchi, de derde plaats voor Martina Cutajar.

Vorig jaar was Eliana ook al finalist in de nationale finale, Malta Junior Eurovision Song Contest, maar won deze niet. In hetzelfde jaar won ze wel de populaire Maltese zangwedstrijd Għanja tal-Poplu Żgħażagħ. 

(Foto: Junioreurovision.tv)

Clip

play

Advertentie