Junior 2019 - Australië

kanimage
Artiest
Jordan Anthony
Nummer
We Will Rise
Muziek
Jordan Anthony, Michael Paynter & Michael Delorenzis
Tekst
Jordan Anthony, Michael Paynter & Michael Delorenzis
Omroep
ABC
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
8 121
82
39
1

Selectieprocedure

Jordan Anthony zal Australië vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019 dat dit jaar wordt georganiseerd in het Poolse Gliwice-Silesia. Zijn lied werd op 6 oktober naar buiten gebracht.

De 14-jarige Jordan zal in Polen zijn lied We Will Rise brengen waarmee hij voor zijn thuisland Australië tijdens het Junior Eurovisiesongfestival op het podium zal staan. Hij werd intern geselecteerd door ABC, de Australische omroep die verantwoordelijk is voor de inzending.

In mei van dit jaar werd hij vierde in de Australische variant van The Voice. Hij werd in het programma gecoacht door Delta Goodrem, een van Australië’s grootste artiesten op dit moment.

Paul Clark, delegatiehoofd en directeur bij Blink TV, zei over hem: “Jordan heeft ons geïnspireerd tijdens zijn deelname aan The Voice. Zijn karakter en talent zijn perfect voor wat wij willen neerzetten. Dit is de kans om zijn muziek naar een groter, internationaal podium te brengen.”

Het is de eerste keer dat een mannelijke artiest voor het land op het Junior Eurovisiesongfestival zal staan. Jordan schreef zelf mee aan het lied dat over twijfels overwinnen en innerlijke kracht gaat.

Jordan woont in Perth, aan de westkust van Australië en zingt al van kleins af aan. Hij schreef zijn eerste liedje toen hij zeven was en leerde zichzelf piano spelen. Ook was Jordan de jongste kandidaat ooit in de Australische versie van The Voice.

(Foto: Junioreurovision.tv)

Clip

play

Advertentie