Junior 2019 - Armenië

kanimage
Artiest
Karina Ignatyan
Nummer
Colours of Your Dream
Muziek
Taras Demchuk, Avet Barseghyan, Margaritha & Doroshevish
Tekst
Taras Demchuk, Avet Barseghyan, Margaritha & Doroshevish
Omroep
ARMTV
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
9 115
70
45
15

Selectieprocedure

Karina Ignatyan won Depi Mankakan Evratesil 2019, de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. Ze zal haar land in het Poolse Gliwice-Silesia vertegenwoordigen met haar nummer Colours of Your Dream.

Depi Mankakan Evratesil 2019 werd op 15 september georganiseerd in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Tien jonge artiesten werden geselecteerd om deel te nemen. Levon, de Armeense winnaar van vorig jaar opende de show. Verder waren er nog optredens van artiesten die in het verleden voor Armenië deelnamen (Monica Manucharova (2008), Vladimir Arzumanyan (winnaar 2010), Dalita (2011), Misha (2017) en Srbuk (ESF 2019)). Roksana Węgiel, de Poolse winnares van vorig jaar, zat in de jury en trad natuurlijk ook op met haar nummer Anyone I Want to Be

De uitslag van de show werd bepaald door een jury en door het publiek. Karina won beiden en werd zo gekozen om voor haar land af te reizen naar Polen. 

Het is het tweede jaar dat Depi Mankakan Evratesil wordt georganiseerd. Vanaf 2015 selecteerde Armenië de artiest intern. Daarvoor werd de nationale finale Junior Eurosong gebruikt om een kandidaat aan te duiden.

(Foto: Esc-plus)

Clip

play

Advertentie