Junior 2019 - Servië

kanimage
Artiest
Darija Vračević
Nummer
Podigni glas (Raise Your Voice)
Muziek
Aleksandra Milutinović, Leontina Vukomanović & Aleksandar Sablić
Tekst
Darija Vračević
Omroep
RTS
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
10 109
46
63
19

Selectieprocedure

De 11-jarige Darija Vračević zal Servië vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival dat dit jaar wordt georganiseerd in het Poolse Gliwice-Silesia.

Het lied waarmee Darija afreist naar Polen werd op 7 oktober naar buiten gebracht door de Servische omroep RTS en heet Podigni glas (Raise Your Voice). Het lied werd door een speciaal samengesteld panel gekozen uit alle liedjes die naar de omroep werden ingezonden.

Podigni glas gaat over samenwerken en je stem laten horen om de wereld te redden. RTS zei er het volgende over:

’Darija bedacht zelf de tekst voor Podigni glas nadat ze geraakt werd door de huidige ontwikkelingen in de wereld. Ze volgt de problemen die van dag tot dag voorkomen op onze aardbol en kwam zelf met het idee om met haar lied de wereld wakker te schudden. Ze wil de kijkers en luisteraars ervan bewust maken wat er gebeurt met onze natuur. Ze hoopt dat het publiek zo de natuur begint te waarderen en van aarde gaat houden.’

De Servische omroep bevestigde dat Darija Vračević intern werd geselecteerd om haar land te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019. RTS startte de zoektocht naar een kandidaat in juni, uiteindelijk bleven er twee kanshebbers over, waarna Darija door een jury werd gekozen om voor Servië op het Junior Eurovisiesongfestivalpodium te staan.

Darija werd geboren in Belgrado, de hoofdstad van Servië. In 2016 raakte ze bekend toen ze in de superfinale stond in de Servische talentenjacht Pinkove Zvezde. Ze nam daarna deel aan verschillende muziekcompetities. In 2017 probeerde ze al eens haar land te vertegenwoordigen met het nummer Ove zvedze smo ti i jamaar werd toen niet gekozen.

(Foto: Junioreurovision.tv)

Clip

play

Advertentie