Junior 2019 - Nederland

kanimage
Artiest
Matheu
Nummer
Dans met jou
Muziek
Jermain van der Bogt, Wudstick & William Laseroms
Tekst
Jermain van der Bogt, Wudstick & William Laseroms
Omroep
AVROTROS
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
4 186
105
81
14

Selectieprocedure

De 13-jarige Matheu Hinzen zal Nederland vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival in de Poolse stad Gliwice-Silesia. Hij werd  geselecteerd via een nationale finale.

De Nederlandse nationale finale voor het Junior Eurovisiesongfestival 2019, Juniorsongfestival, werd 28 september gehouden in theater Hanzehof in Zutphen. Vier acts namen het tegen elkaar op om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Polen.

De vier acts die deelnamen waren:

  • Moves – Make Your Move
  • Mannes – Let me Sing
  • 6Times – End of Time
  • Matheu – Dans met jou

 

Matheu won uiteindelijk de finale en werd zo gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019. Hij ontving van de jury, bestaande uit Tabitha, Kaj van der Voort en Edsilia Rombley (ESF 1998 & 2007), de kinderjury, bestaande uit Max & Anne (JESF 2018) en Anna (runner-up JSF 2018) en het publiek thuis twaalf punten, de maximale score die mogelijk is.

Dans met jou werd geschreven door Jermain van der Bogt, bekend als pop en progressieve rock zanger, Wudstick, bekend van For All We Know en Ayreon en William Laseroms, een ervaren Junior Songfestivalschrijver.

(Foto: NPO Zapp)

Clip

play

Advertentie