Rotterdam 2020 - Cyprus

kanimage
Artiest
Sandro
Nummer
Running
Muziek
Alfie Arcuri
Omroep
CyBC
Halve finale
1
Sociale media

Bio

De in Duitsland geboren Alessandro Rütten (1996) heeft een Griekse moeder en Amerikaanse vader. Sandro Nicolas – of kortweg Sandro – is zijn artiestennaam. De jonge zanger is bekend geworden door zijn deelname aan de The Voice 2018 in Duitsland, waar hij werd geëlimineerd in de sing-offs. De jongeman heeft een nauwe band met Griekenland, waar hij vaak naartoe reist. Alfie Arcuri uit Australië is als componist mee verantwoordelijk voor liedje Running. In 2019 nam Alfie als zanger zelf deel aan de voorronde van Australië.

In mei 2020 vertegenwoordigt Sandra dan wel Cyprus op het Songfestival, in 2019 zong hij nog onder de Amerikaanse vlag. Meer bepaald op het New Wave festival in Rusland. Hij werd er zesde.

In The Voice kreeg hij alle stoelen van de coaches omgedraaid. Hij zong In My Blood van Shawn Mendes. Zijn eigen versie bracht hij als eerste single uit.

Selectieprocedure

Al lang op voorhand werd er gespeculeerd dat deze jongeman Cyprus zou vertegenwoordigen, maar nooit kwam er een bevestiging. Op 29 november kondigde CyBC via sociale media aan dat ze effectief Sandro Nicolas intern hebben aangeduid. Sandro stond naar het schijnt ook op het verlanglijstje van de Duitse omroep, ook zij zoeken voor 2020 buiten het oog van de camera's naar een kandidaat voor Rotterdam.

Voor het vierde jaar op rij stuurt de omroep een artiest met buitenlandse roots naar het Songfestival. Hovig (2017) is van Armeense afkomst, Eleni Foureira (2018) is een Griekse die werd geboren in Albanië, terwijl Tamta (2019) een Grieks-Georgische zangeres is. Net als Eleni en Tamta, heeft Sandro geen Cypriotische nationaliteit.

Clip

play

Advertentie