Rotterdam 2020 - Noorwegen

kanimage
Artiest
Ulrikke
Nummer
Attention
Muziek
Christian Ingebrigtsen en Kjetil Mørland
Tekst
Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland en Ulrikke Brandstorp
Omroep
NRK
Label
Ulrikke Records
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Ulrikke Brandstorp deed in 2017 al een poging om Noorwegen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze werd toen vierde met het lied Places. In 2013 nam deze zangeres al deel aan Idool en later aan The Voice. Ze won toen niet maar werd in 2018 toch tweede bij Stjernekamp, een Noorse talentenjacht.

In 2019 speelde ze de rol van Liesl in The Sound of Music in het theater van Oslo. Ze deed ook mee aan verschillende lokale producties van Pippi Langkous en ze ging op een Noorse tournee met The Show Must Go On rond de muziek van Queen en The Thrill of Michael Jackson. Met Casa The Kaos heeft Ulrikke haar eigen podcast.

Kjetil Mørland, een van de makers van het lied, stond in 2015 zelf al op het Songfestival. Met het liedje A Monster Like Me haalde de man met zijn duetpartner de top tien.

Selectieprocedure

De Noorse Songfestivalvoorronde Melodi Grand Prix liep dit jaar maar liefst zes weken. Kandidaten uit alle hoeken van het land namen het tegen elkaar op. 

Tijdens de eerste stemronde in de finale, waarin vier van de tien kandidaten naar de eerste superfinale gingen, zorgde een technisch probleem bij de online televoting ervoor dat de uitslag volledig werd bepaald door een jury. Nadien konden de Noorse kijkers wel hun stem laten gelden. Na de show kwam er héél veel kritiek op die problemen, onder andere omdat de juryleden zich hadden moet baseren op studioversies van de liedjes.

Clip

play

Advertentie