Rotterdam 2020 - Oekraïne

kanimage
Artiest
Go_A
Nummer
Solovey
Muziek
Taras Shevchenko en Kateryna Pavlenko
Tekst
Kateryna Pavlenko
Omroep
UA:PBC
Label
LSD Production
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Go_A werd opgericht in 2012 en combineert Oekraïense zang met moderne dance beats, Afrikaanse drums en gitaren. De groep bestaat op dit moment uit Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko, Ivan Hryhoryak en Ihor Didenchuk. Die laatste speelt meer dan dertig instrumenten. In totaal wijzigde de band al veertien keer van samenstelling. Go_A wil eigenlijk ‘terug naar de roots’ zeggen. ‘Go’ staat voor het Engelse woordje ‘Ga’ en de ‘A’ verwijst naar de Griekse letter Alpha.

De band trad al op tijdens populaire festivals als Koktebel Jazz, The Country of Dreams, Kraina Mriy, Vedalife, Trypilske Kolo, Slava Frolova Art Picnic, Polyana Music Festival, Kyiv Open Air, White Nights vol2, SheFest en Gogolfest. Ook zorgden ze voor meer bekendheid aan Oekraïense muziek in Israël, Polen en Wit-Rusland.

Na de doorbraak in 2015, bracht de groep in november 2016 haar debuutalbum uit genaamd #Ідиназвук (Follow The Sound)De populariteit van Go_A in het buitenland wordt steeds groter; in het voorjaar van 2019 stond hun lied Vesnianka in de top tien van de Slovaakse iTunes Dance Chart.

Selectieprocedure

Go_A won Vidbir 2020, de Oekraïense nationale finale. Ze kregen van de jury en het publiek de maximale score van zes punten, waardoor ze bovenaan het scorebord eindigden met twaalf punten. KRUTЬ werd tweede met negen punten en KHAYAT eindigde met eveneens negen punten op de derde plaats. 

De driekoppige jury bestond uit Andrii Danylko (Verka Serduchka, Oekraïne 2007), Tina Karol (Oekraïne 2006) en Vitalii Drozdov (Algemeen directeur bij Hit FM Radio). De jurystemmen telden voor vijftig procent, de andere vijftig procent kwamen van het publiek.

Clip

play

Advertentie