Rotterdam 2020 - Slovenië

kanimage
Artiest
Ana Soklič
Nummer
Voda
Muziek
Ana Soklič & Bojan Simončič
Tekst
Ana Soklič & Bojan Simončič
Omroep
RTVSLO
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Ana werd in 1984 geboren in de Sloveense stad Bohinj. Vooraleer ze haar eigen muziek begon te schrijven ontwikkelde en verfijnde de zangeres haar gevoel voor muziek op de Opera- en Jazz AcademyGodsdienst speelt een belangrijke rol in het leven van Ana. Ze zegt dat God haar met Bohinj de mooiste plaats op aarde heeft gegeven om op te groeien.

Met de band Dinoa Dimm had Ana al twee keer haar kans gewaagd in de nationale preselectie van Slovenië. Met If You in 2004 en in 2007 met Oče.

In 2012 raakte ze bij het grote publiek bekend door haar deelname aan de eerste editie van de Sloveense versie van X Factor. Daarin schopte ze het tot de halve finales. Ana mocht nadien optreden naast het Harlem Gospel Choir. Met het nummer Temni svet nam ze vorig jaar deel aan de Sloveense liedjeswedstrijd Slovenska popevka. Ze won er de prijzen voor beste interpretatie en het beste lied.

Selectieprocedure

Komiek en presentator Klemen Slakonja presenteerde de Sloveense nationale finale EMA 2020. Als interval-act imiteerde hij alle 25 inzendingen van Slovenië!

De jury bestond uit artiesten die Slovenië voorheen vertegenwoordigden op het Songfestival; Darja Švajger (Slovenië 1995, 1999), Nuša Derenda (Slovenië 2001) en Maja Keuc (Slovenië 2011). Nadat alle kandidaten optraden kozen zij twee superfinalisten. Ana Soklič en Lina Kuduzović (JESF Slovenië 2015). Ana en Lina traden beiden nog een keer op waarna publieksstemming bepaalde dat Ana voor Slovenië naar Rotterdam zal afreizen met haar nummer Voda (Water). 

 

Clip

play

Advertentie