Junior 2020 - Spanje

kanimage
Artiest
Soleá Fernández
Nummer
Palante
Muziek
Bruno Valverde, ASHA & César G. Ross
Tekst
Bruno Valverde, ASHA & César G. Ross
Omroep
RTVE
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
3 133
60
73
10

Selectieprocedure

De Spaanse publieke omroep RTVE maakte bekend dat de 9-jarige Soleá Fernández Moreno Spanje zal vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. Soleá werd, net zoals Melani García vorig jaar, intern gekozen om voor het land te zingen op het liedjesfestijn.

Het lied dat Soleá zal zingen heet ‘Palante’, maar is nog niet volledig te horen. Het lied werd op 7 oktober officieel uitgebracht. Het lied zal volledig in het Spaans worden gezongen. Soleá beschrijft het lied zelf als vrolijk. De schrijvers hebben veel ervaring en hebben met de grootste namen uit de Latin industrie gewerkt, waaronder Ricky Martin, Pastora Soler (ESF 2012), Álvaro Soler en Álex Ubago.

Soleá zei het volgende over haar deelname;

’Spanje vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival is alles voor mij. Het is een droom die ik altijd heb gehad. Het is ongelofelijk om op een podium te kunnen staan voor miljoenen kijkers. Het is een droom die uitkomt.’

Soleá werd op 19 juni 2011 geboren in Sevilla en behoort tot de Farucco familie, een van de meest bekende flamenco families in Spanje. Op haar derde trad ze samen met haar familie voor het eerst op in de Maestranza arena in Sevilla. Sindsdien treedt ze door heel Spanje op tijdens flamenco shows. Ook was ze te gast in de talkshow ‘Menuda noche’ op Canal Sur en liep ze modeshows voor flamenco ontwerpers Vicky Martín Berrocal en Rocío Peralta tijdens ‘Salón Internacional de la Moda Flamenca’. Buiten het zingen van flamenco houdt Soleá ook van pop- en soul-muziek.

(Foto: junioreurovision.tv)

Clip

Advertentie