Junior 2020 - Servië

kanimage
Artiest
Petar Aničić
Nummer
Heartbeat
Muziek
Vladimir Graić & Nemanja Filipović
Tekst
Leontina Vukomanović & Petar Aničić
Omroep
RTS
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
11 85
35
50
4

Selectieprocedure

De Servische omroep RTS koos dit jaar intern voor de 14-jarige Petar Aničić. Een professionele jury selecteerde Petar uit meerdere inzendingen. Hij zal het lied Heartbeat zingen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. 

Het lied Heartbeat werd geschreven door Leontina Vukomanović en Petar Aničić zelf op de muziek van Vladimir Graić en Nemanja Filipović. Leontina schreef in 2004 Lane moje, de inzending van Servië en Montenegro, en bereikte daarmee de tweede plaats. Ze schreef ook mee aan de Junior Eurovisiesongfestival inzendingen in 2015, 2016 en 2019. Vladimir schreef op zijn beurt de winnende inzending voor Servië in 2007, Molitva. Ook was hij betrokken bij de Sloveense inzending in 2012 en de Servische in 2015 op het Eurovisiesongfestival. Voor het Junior Eurovisiesongfestival werkte hij in 2015 mee aan de Montenegrijnse inzending en in 2016 de Servische.

Petar begon met muziek maken toen hij zes jaar oud was. Op zijn zesde begon hij aan de ‘Mokranjac Junior Music School’ in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Nog geen jaar later schreef hij al zijn eerste liedje; ‘I Run Fast’. Daarnaast trad hij al op tijdens meerdere concerten en wedstrijden waar hij al verschillende prijzen won.

Naast muziek houdt hij ook van geschiedenis, aardrijkskunde, talen en sport. Zelf doet hij aan roeien en raadt het iedereen aan. Het heeft volgens hem een kalmerend effect en helpt je om fysieke en mentale kracht op te bouwen. Verder houdt hij ervan om met positieve, extroverte en grappige mensen om te gaan.

Petar kijkt er erg naar uit om zijn land te mogen vertegenwoordigen: ‘Het is een grote challenge en mooie kans om mijn talent te laten zien en mijn land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

 

Clip

Advertentie