Junior 2020 - Wit-Rusland

kanimage
Artiest
Arina Pehtereva
Nummer
Aliens
Omroep
BTRC
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
5 130
73
57
5

Selectieprocedure

De Wit-Russische omroep BTRC koos dit jaar voor het eerst de kandidaat en het lied voor het Junior Eurovisiesongfestival intern. De 12-jarige Arina Pehtereva zal het land vertegenwoordigen met het lied ‘Aliens’ tijdens de 18e editie van het festival.

Arina werd op 14 maart 2008 geboren in Mogilev, Wit-Rusland. Op vroege leeftijd was ze al een grote muziekfan en begon met zangles toen ze nog maar zes jaar oud was. Sinds 2014 deed al mee aan verschillende nationale en internationale zangcompetities en won er ook een aantal. Ook nam ze deel aan de Wit-Russische versie van ‘The Voice Kids’ en stond al meerdere keren in de finale van de Wit-Russische nationale finale voor het Junior Eurovisiesongfestival.

Arina zei het volgende over haar lied ’Aliens’;

Het lied werd in de lente geschreven, toen het coronavirus zich nog maar net over de wereld begon te verspreiden. Het idee achter mij  lied is simpel: De wereld ligt stil, grenzen zijn gesloten, mensen kunnen elkaar niet meer bezoeken en het Junior Eurovisiesongfestival 2020 zal er anders uit gaan zien. Ik geloof dat de toekomst in onze handen is en het is aan de kinderen om de wereld te redden en beter te maken!

Clip

Advertentie