Junior 2020 - Frankrijk

kanimage
Artiest
Valentina
Nummer
J’imagine
Muziek
Igit & Barbara Pravi
Tekst
Igit & Barbara Pravi
Omroep
France Télévisions
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
1 200
88
112
12

Selectieprocedure

Frankrijk was het tiende land dat haar kandidaat en lied compleet heeft. De Franse publieke omroep liet op 9 oktober weten dat de 11-jarige Valentina het land zal vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. Later werd ook bekendgemaakt dat het lied J’imagine zal heten.

Het lied J’imagine werd geschreven door dezelfde schrijvers van de inzending van vorig jaar; Bim Bam Toi, gezongen door Carla. Voor het tweede jaar op rij zullen de Franse Igit en Barbara Pravi het lied voor hun rekening nemen. Op 29 september werd de videoclip opgenomen in de Franse stad Orléans.

Valentina werd op 6 april 2009 geboren in Rennes, Bretagne. De liefde voor muziek komt van haar moeder, die altijd slaapliedjes voor haar zong toen ze klein was. Toen ze zes jaar oud was deed ze auditie bij de Franse versie van The Voice Kids. Sinds 2018 is ze lid van de Franse kindermuziekgroep Kids United Nouvelle Géneration. Samen brachten ze al twee albums uit en namen deel aan campagnes van UNICEF. Naast zingen kan Valentina ook erg goed rappen. Haar favoriete artiest is Ariana Grande. Valentina houdt ook van Italiaanse muziek, in het speciaal van Laura Pausini, omdat haar moeder Italiaanse is.

 

Clip

Advertentie