Junior 2020 - Georgië

kanimage
Artiest
Sandra Gadelia
Nummer
You Are Not Alone
Muziek
Giga Kukhianidze & Temo Sajaia
Tekst
Giga Kukhianidze & Temo Sajaia
Omroep
GPB
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
6 111
69
42
7

Selectieprocedure

De negenjarige Sandra Gadelia zal Georgië vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. Eerder ontstonden al geruchten, maar nu heeft de jongedame ook effectief het ticket gewonnen via de Georgische voorronde Ranina. Met de Georgische Sandra zijn alle twaalf inzendingen compleet.

Sandra zal tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020 haar lied You Are Not Alone zingen. De app Shazam, die liedjes herkent door er naar te luisteren, maakte eerder  per ongeluk al bekend dat Sandra het land zou vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020.

Het lied You Are Not Alone werd geschreven door Giga Kukhianidze en Temo Sajaia. Giga Kukhianidze was al vaker betrokken bij de Georgische inzending op het Junior Eurovisiesongfestival. Hij schreef namelijk de liedjes in 2008 en 2010 tot en met 2016.

De app Shazam publiceerde voorafgaand aan de release van de officiële cd met alle deelnemende liedjes de details van de inzendingen. Georgië had op dat moment nog geen kandidaat en lied gekozen. De finale van de nationale voorronde moest zelfs nog plaatsvinden. Echter werd Sandra al genoemd als de vertegenwoordigster van Georgië met het lied You Are Not Alone. Later bleek dat de finale al op een eerder moment werd opgenomen, waarna een lek ontstond.

Nadat de halve finales plaatsvonden, bleven nog drie kandidaten over die het in de finale tegen elkaar opnamen. De winnaar werd bepaald door een driekoppige jury. De kandidaten met hun liedjes waren;

  1. Sandra Gadelia – You Are Not Alone
  2. Marita Khvedelidze 
  3. Rati Gelovani 

Clip

Advertentie