Turijn 2022 - Malta

kanimage
Artiest
Emma Muscat
Nummer
I Am What I Am
Muziek
Dino Medanhodzic, Emma Muscat, Julie Aagaard en Stine Kinck
Tekst
Dino Medanhodzic, Julie Aagaard, Stine Kinck en Emma Muscat
Omroep
PBS
Label
Warner Music Italy
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 16 47
ilrsazgesmcyiemkeemebesecz
2251119941291
27
ilazgesmiemkeesecz
221166171
20
rsazcyiemkeemebese
231333122
6

Selectieprocedure

De voorronde Malta Eurovision Song Contest winnen met je liedje, maar uiteindelijk een ander nummer kiezen. Ira Losco deed het al in 2016 (van Chameleon naar Walk On Water) en Emma Muscat doet dit jaar hetzelfde. Het publiek gaf haar nummer Out of Sight de meeste punten tijdens de voorronde. Toch zal het nieuwe single I Am What I Am zijn die we in mei te horen krijgen.

Muscat respecteert met deze songwissel de regels van de Maltese preselectie. Het is namelijk niet verplicht om met je winnende liedje effectief deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. De reacties op Out of Sight waren niet denderend. Misschien heeft dat meegespeeld om van liedje te veranderen.

Voor het eerst sinds 2018 organiseerde Malta nog eens een nationale finale die als doel had de nieuwe kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te kiezen. X Factor en de interne selectie zijn aan de kant geschoven, nu werd tegelijk artiest en lied gekozen. Na drie avonden besliste het Maltese publiek dat Emma Muscat met Out of Sight de beste optie is om mee naar Turijn te trekken.

Emma Muscat is een populaire Maltese zangeres en model. Haar eerste lied plaatste ze in 2016 op YouTube, twee jaar later nam ze deel aan een bekende talentenjacht in Italië. Ze werd er vierde en kreeg een platencontract. Samen met de Italiaanse rapper Astol haalde ze voor Sangria 21 miljoen streams en goud in Italië.

Clip

play

Advertentie