Junior 2022 - Portugal

kanimage
Artiest
Nicolas Alves
Nummer
Anos 70
Muziek
Carolina Deslandes / Agir
Tekst
Carolina Deslandes / Agir
Omroep
TVP
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
8 121
amfrgeitkznlmkplesgb
4677546471
51
amfrgeitkznlmkplesgb
4677546471
70
13

Selectieprocedure

Nicolas woont in Torres Vedras, een stad in Portugal nabij Lissabon. De Portugese kandidaat heeft echter al een groot deel van zijn leven buiten Portugal gespendeerd. Hij, als zoon van Braziliaanse ouders, werd namelijk geboren in Engeland waar hij ook tot zijn tiende woonde.

Nicolas zijn professionele doorbraak kwam er door een deelname aan The Voice Kids 2022 in Portugal. In de finale moest hij zich tevreden stellen met een tweede plek. Tijdens het avontuur in The Voice viel hij in ieder geval sterk op, onder meer door zijn cover van het nummer Beggin van de Amerikaanse groep The Four Seasons. Bij menig lezer zal mogelijks een belletje rinkelen: ook Måneskin, de winnaar van het Songfestival 2021, maakte furore met een cover van datzelfde nummer. Een loutere toevalligheid of een voorteken? Dat ontdekken we in december!

Nicolas zou in ieder geval kunnen leven met het imago van een rocker. Hij wil zich namelijk profileren als jonge rocker. Verder houdt de jonge zanger van Queen en Elvis Presley en wordt hij sterk geïnspireerd door Michael Jackson en Freddie Mercury. In zijn vrije tijd houdt hij zich vooral bezig met zijn kat en hond. Ook voor zijn broers en gitaar maakt hij graag tijd vrij.

De Portugese omroep was initieel van plan om de winnaar van The Voice Kids 2022 naar Jerevan te sturen. De strikte leeftijdsbeperkingen van het Junior Eurovisiesongfestival, met name de vereiste dat deelnemers tussen de 9 en 14 jaar oud moeten zijn op de dag van het festival, gooiden echter roet in heten. De eigenlijke winnaar, Maria Gil, is in december namelijk al 15 jaar waardoor zij wordt uitgesloten van deelname aan het festival. Nicolas is nog maar 13 jaar waardoor hij uiteindelijk op 10 augustus het ticket naar Armenië in ontvangst mocht nemen. Een kleine drie maand later, op 8 november, werd het nummer Anos 70 gedeeld met het publiek.

 

Clip

play

Advertentie