Junior 2023 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
STAND UNIQU3
Nummer
Back To Life
Muziek
Sky Adams, Jakke Erixson, Jack Hawitt
Tekst
Sky Adams, Jakke Erixson, Jack Hawitt
Omroep
BBC
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
4 160
alamdeeefrieitmtnlmkuaplptes
128564481077128110
102
alamdeeefrieitmtnlmkuaplptes
128564481077128110
58
5

Selectieprocedure

STAND UNIQU3 wordt de eerste groep in de geschiedenis die het Verenigd Koninkrijk mag vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. De meidengroep bestaat uit Hayla, Maisie, en Yazmin. Er werd geen grote televisieshow op poten gezet om de vertegenwoordiger voor Nice te kiezen. De Britse omroep organiseerde echter wel enkele audities, weliswaar achter gesloten deuren, om de geschikte kandidaat te vinden. De drie meiden waren tot enkele maanden geleden nog onbekenden voor elkaar. Het was pas tijdens de laatste auditie, waar enkel zij nog aanwezig waren, dat hen door de producers werd verteld dat er een zekere harmonie tussen hun stemmen bestond, en zo geschiedde: de geboorte van STAND UNIQU3.

Maisie is de oudste van de groep. Deze 13-jarige houdt van zingen, dansen en acteren. In haar vrije tijd gaat de zangeres soms kleiduifschieten met haar opa. Ook Yazmin houdt van een potje zingen en dansen. De 12-jarige doet al enkele jaren aan ballroomdans en Latijns-Amerikaanse dans. Wanneer ze even een moment van rust heeft, knuffelt ze graag met haar chihuahua Tinkerbell of trekt ze erop uit naar de dichtstbijzijnde winkelstraat. Hayla, die eveneens 12 jaar is, komt uit de gaststad van het Songfestival 2023 Liverpool. Het jonge meisje heeft ook nog een andere, zij het kleine, connectie met het Songfestival: haar opa stond in 1987 al een keer op het Songfestivalpodium als achtergrondzanger. De 12-jarige zangeres, die ook af en toe als spits op een voetbalveld te vinden is, vindt haar inspiratie in de nummers van Rihanna. Deze Barbadiaanse zangeres is dan ook haar grote voorbeeld.

In Frankrijk brengt de groep het nummer Back To Life. Deze dance track zal sommigen mogelijk doen terugdenken aan de begindagen van Little Mix. De catchy tune blijft lang in het hoofd zitten. De kans is groot dat we tijdens het refrein met de whistle sounds een dance break zullen voorgeschoteld krijgen.

 

Clip

play

Advertentie