Junior 2023 - Noord-Macedonië

kanimage
Artiest
Tamara Grujeska
Nummer
Kazi Mi, Kazi Mi Koj
Muziek
Robert Bilbilov
Tekst
Robert Bilbilov & Kosta Petrov
Omroep
MKRTV
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
12 76
alamdefriemtnluaplptes
114512321062
37
alamdefriemtnluaplptes
114512321062
39
6

Selectieprocedure

Tamara Grujeska zwaait dit jaar de Noord-Macedonische vlag op het Junior Eurovisiesongfestival. Het nummer Kazi Mi, Kazi Mi Koj werd in oktober 2023 uitgebracht, maar dat Tamara naar Nice trekt wisten we al in mei van dit jaar. Zelf is Tamara al sinds ze 5 was bezig met muziek. Zoals wel vaker het geval is in Noord-Macedonië voor het Junior Eurovisiesongfestival kwamen er geen grote selectieshows aan te pas. De Noord-Macedonische omroep koos intern een kandidaat na enkele audities. Het wordt de 18de deelname van het land uit de Balkan.

Net zoals sommige conculega's is de jonge zangeres niet aan haar proefstuk toe. Ze nam al deel aan tal van wedstrijden, met succes. In 2021 stond ze op het podium van Ezerski Biseri in de stad Struga, een wedstrijd waar ze goed wist te scoren. Nadien wist ze nog het Zvezdichki festival te winnen met het nummer Muzikata Vo Mene Ima Dom. Hetzelfde deed ze nog een keer over op festivals in Servië, waaronder Angel Voice International 2022. Een goedgevulde prijzenkast op jonge leeftijd, zowaar!

Robert Bilbilov, één van de schrijvers, is geen onbekende naam in de Songfestivalwereld. Bibilov was reeds betrokken als schrijver bij de Noord-Macedonische inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival 2021 en maakte in 2019 deel uit van de entourage van Tamara Todevska (ESF 2019). Die laatste zorgde voor het beste resultaat ooit op het Songfestival voor het kleine Balkanland. Afwachten of Tamara Grujeska dat ook in 2023 weet klaar te spelen.

 

Clip

play

Advertentie