Malmö 2024 - Finland

kanimage
Artiest
Windows95man
Nummer
No Rules
Muziek
Jussi Roine, Henri Piispanen en Teemu Keisteri
Tekst
Jussi Roine, Henri Piispanen en Teemu Keisteri
Omroep
YLE
Halve finale
1
Sociale media

Selectieprocedure

Windows95man werd de ietwat onverwachte winnaar van de Finse voorronde. No Rules eindigde namelijk allerlaatste bij de internationale jury's. De Finnen zelf dachten daar anders over en gaven de twee heren een monsterscore bij de televoting

Windows95man viel tijdens zijn act in de preselectie op door in een huidkleurige slip op te treden. Zo wekte hij de illusie dat hij helemaal niets om het lijf had. Pas op het einde van het optreden, vist hij zijn jeansshortje uit de lucht.

De EBU heeft geen bezwaren tegen de verwijzing naar het merk Microsoft Windows. Maar het logo dat op de t-shirt van Teemu staat, is wél verboden. Daarom zal zowel in de videoclip als op het podium het logo zéér opvallend gecensureerd worden. 

Teemu Keisteri is de man achter Windows95man. Zijn Songfestivalliedje is zijn allereerste single. Zingen doet hij amper, dat laat hij voor de gelegenheid over aan Henri Piispanen. Het lied zelf gaat over het feit dat we met z'n allen een hekel zouden moeten hebben aan onbenullige regeltjes.

Clip

play

Advertentie