Malmö 2024 - België

kanimage
Artiest
Mustii
Nummer
Before the Party's Over
Muziek
Pierre Dumoulin, Benoit Leclercq en Thomas Mustin
Tekst
Thomas Mustin, Nina Sampermans, Arianna D'amato, Charlotte Clark en Alloysius Lloyd
Omroep
RTBF
Label
PIAS
Halve finale
2
Sociale media

Selectieprocedure

Mustii werd eind augustus 2023 al bekendgemaakt als de kandidaat voor België. Het nummer zelf volgde in februari.

In een persbericht omschrijft RTBF het nummer als volgt:

Before the Party’s Over is – net als het leven – een achtbaanrit die in een oogwenk voorbij flitst. Spaarzame en betoverende synths leiden naar een epische climax met melancholische strijkers, euforische blazers, potige beats en een groots koor met de stemmen van duizenden fans.

Op die manier dit een uniek lied, omdat meer dan duizend mensen uit heel Europa reageerden op een oproep om deel te nemen aan het refrein aan het einde van het nummer en het slotkoor samen te zingen.

Het is een originele manier voor Mustii om een echt gezamenlijk lied aan te bieden, meer dan ooit in lijn met de slogan van het Eurovisiesongfestival 2024: United by Music.’

Mustii vertelt over zijn inzending: ‘Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn. Het is een reis, van het intieme tot de uiteindelijke uitbarsting (zowel qua vorm als inhoud).

Voordat het allemaal voorbij is, moet je volledig en intens leven, maar ook experimenteren met het leven en uit je comfortzone stappen.

Je moet je masker afzetten, jezelf volledig volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren geketend en gekooid te worden.

In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven!’

Voor de muziek van zijn lied werkte Mustii samen met Ben Leclercq en Pierre Dumoulin. Die laatste kennen we als de man achter City Lights (2017) en Wake Up (2019).

De tekst van het nummer is van de hand van Mustii samen met Arianna D’Amato, Charlotte Anne Clark en Nina Sampermans.

Nina bezorgde al Songfestivalliedjes aan Zwitserland en Estland. Before the party’s over is geproducet door Tobie Speleman (The Haunted Youth, Blackwave., Brihang …).

Clip

play

Advertentie