Junior 2020 - Malta

kanimage
Artiest
Chanel Monseigneur
Nummer
Chasing Sunsets
Muziek
Aleandro Spiteri Monseigneur, Peter Borg & Joe Roscoe
Tekst
Emil Calleja Bayliss
Omroep
PBS
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub #
8 100
51
49
8

Selectieprocedure

De 9-jarige Chanel Monseigneur zal Malta vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. De Maltese publieke omroep PBS organiseerde een nationale finale, ‘Malta Junior Eurovision Song Contest’, die Chanel won met het lied ‘Chasing Sunsets’ uit een deelnemersveld van twaalf acts.

De winnaar van de show werd bepaald door vijftig procent jurystemmen en vijftig procent publieksstemmen. Leah Mifsud eindigde tweede met ‘Anywhere‘, Mychael Bartolo Chircop werd derde met ‘The Child From Inside’.

Het format van de nationale finale bleef hetzelfde als vorig jaar, maar deze keer mochten er ook zelfgeschreven liedjes worden ingezonden. Van alle inzendingen bleven deze twaalf acts over;

 1. Leah Cauchi – ‘Anġli’ (Angels) 
 2. Michela Caruana – ‘Replay’
 3. Emma Cutajar – ‘Modern-Day Cinderella‘
 4. Mariah Cefai – ‘Change The Silence‘
 5. Chanel Monseigneur – ‘Chasing Sunsets’ (1)
 6. Anneka Xerri –‘Moving’
 7. Mychael Bartolo Chircop – ‘The Child From Inside’ (3)
 8. Yulan Law & Gianluca Cilia (JESC 2017) – ‘Deck of Cards’
 9. Leah Mifsud – ‘Anywhere’ (2)
 10. Kaya Gouder Curmi – ‘Made of Stars‘
 11. Isaac Tom –‘Beside Me’
 12. Zaira Mifsud & Eksenia Sammut – ‘Only Live Once’


De professionele jury bestond uit;

 • Eliana Gomez Blanco (JESF 2019)
 • Michela Pace (ESF 2019)
 • Dominic Cini (zanger en componist)

 

Chanel werd geboren op 2 januari 2011 en woont in Mosta, Malta. Vanaf jongs af aan had ze al een grote passie voor zingen. Haar eerste zang- en muziektheorielessen kreeg ze drie jaar geleden, sinds vorig jaar speelt ze ook piano. Ze nam al deel aan verschillende locale zangwedstrijden. Vorig jaar won ze tijdens een van die wedstrijden de prijs voor ‘Beste zangeres van het jaar’. In 2018 nam ze voor het eerst deel aan een internationale wedstrijd in Litouwen (‘Music Talent League’), waar ze de eerste prijs won in haar leeftijdscategorie. Vorige zomer nam ze ook al deel aan ‘Talent World Contest’ in Italië en afgelopen december aan ‘Riga Symphony’ in Letland waar ze bij beiden de eerste plaats won.

Clip

Advertentie