Kiev 2017

KIEV 2017

‘Zeer binnenkort bekendmaking inzending 2017’

Wie is de derde songfestivaldeelnemer voor Australië? We hoeven niet lang meer te wachten op nieuws. Dat heeft omroep SBS laten weten via hun kanalen op sociale media. Zowel de artiest als het liedje zullen bekend gemaakt worden op 7 maart, om half acht ’s ochtends Belgische tijd.

Australië, Rusland en San Marino zijn de enige landen die nog niet gecommuniceerd hebben over hun songfestivalinzending voor 2017. Van Rusland weten we enkel dat de omroep intern zal kiezen en een shortlist met artiesten op tafel liggen heeft. Dinsdagavond 7 maart maken ze down under de volledige inzending (artiest én song bekend). SBS Australia heeft via hun kanalen op sociale media een foto online gezet met daar bij de geheimzinnige tekst ‘Wie is volgens jou onze songfestivalkandidaat voor 2017? Alles zal zéér binnenkort bekend gemaakt worden. Stay tuned voor de onthulling!’

Michael Ebeid, de managing director van de omroep, liet via een tweet weten dat hij niet kan wachten om de grote plannen voor 2017 uit de doeken te doen. Feit is dat Australië het al twee jaar op rij uitstekend deed op het songfestival. Bij hun debuut werden ze vijfde en vorig jaar haalde Dami Im de eerste plaats bij de vakjury’s. Uiteindelijk werd ze tweede.

Advertentie