Kiev 2017

KIEV 2017

Daarom noemt Ellie Delvaux zichzelf Blanche

Blanche zal ons land vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. In het dagelijkse leven heet de zangeres gewoonweg Ellie Delvaux. Het jonge meisje legt nu zelf uit waarom ze ‘Blanche’ als artiestennaam gekozen heeft. Daar is blijkbaar een simpele en logische verklaring voor. ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat ik in de voetsporen van Loïc Nottet mag treden’, zegt ze in een recent vrijgegeven interview. Wij haalden er de belangrijkste details uit.

Er komen voorlopig geen verdere details over het liedje waarmee Blanche België zal vertegenwoordigen in Kiev, maar dankzij een nieuw interview komen we toch al ietsjes meer te weten over de zangeres zelf. Delvaux doet uit de doeken waarom ze ‘Blanche’ als artiestennaam koos: ‘Er heten al zoveel zangeressen Ellie! Blanche is gewoon mijn derde voornaam, zo simpel is het’, zegt ze. ‘Ik sta aan het begin van mijn carrière en ik start vanop een wit blad (‘une page blanche’ in het Frans). Ik zing dan wel in het Engels, ik wou toch graag ergens een Franse touch toevoegen. We hebben zo’n mooie taal, maar ik heb er nog nooit in gezongen. Met deze speciale artiestennaam zal er altijd een ‘Franse vibe‘ rond me hangen. En ook, ik vind Blanche heel mooi klinken. Ik wou een nieuwe en unieke naam als zangeres’, legt de jonge artieste uit.

Zin in Kiev 

De zangeres heeft zin in haar deelname, zoveel is zeker: ‘Ik kijk enorm hard uit naar dit grote avontuur. Het gaat een positieve en vooral unieke ervaring zijn! Ik kan nog altijd niet geloven dat ik in de voetsporen van Loïc Nottet mag treden. Het is toch gek dat ik een volledige natie mag vertegenwoordigen?’, zegt Blanche. Ze hoopt ook artiesten uit andere landen te ontmoeten.

Na de uitstekende resultaten van Loïc en Laura ligt er heel wat druk op de schouders van het 16-jarige meisje, maar ze heeft er vertrouwen in: ‘Dankzij The Voice Belgique weet ik hoe het is om live in een televisieshow op te treden. Plots stond ik volop in de aandacht. Mijn coaches, Cats on Trees, hebben me enorm geholpen en me doen groeien als artieste.’

Het komende songfestival moet de carrière van Blanche lanceren, heeft ze dan geen schrik voor dat (misschien wel) eeuwige ‘Eurovisie-imago’? ‘Nee, helemaal niet. Ik was al bezig met enkele andere muziekprojecten voor ik geselecteerd raakte. Mijn deelname in Kiev gaat die projectjes enkel maar versterken!’

De Belgische inzending voor het 62e Eurovisiesongfestival is trouwens zo goed als klaar. De voorbije weken heeft de zangeres de laatste hand gelegd aan het liedje, samen met muzikant Pierre Dumoulin.

Studio Time ??⏯ #blanchemusicbe #eurovision #citylights

A post shared by Blanche (@blanchemusicbe) on

Met dank aan [PIAS] voor het interview.

Advertentie