Kiev 2017

KIEV 2017

Kan Levina het tij doen keren voor ons buurland?

Eurovision Song Contest – Unser Song 2017, de grootse voorronde waarin Duitsland op zoek gaat naar zijn songfestivalkandidaat, is gewonnen door Isabella ‘Levina’. De Duitse inzending voor Kiev heet Perfect Life. Hoewel een jury commentaar gaf bij de verschillende optredens, was het enkel het Duitse publiek dat mocht stemmen. Levina moet nu proberen om Duitsland nog eens te laten scoren op het Eurovisiesongfestival, dat is namelijk al van 2012 geleden. De voorbije twee jaar werd het land zelfs allerlaatste in de finale.

De nationale finale van Duitsland verliep behoorlijk ingewikkeld met verschillende afvalrondes en combinaties waarop gestemd kon worden. Er waren twee liedjes in running: Perfect Life en Wildfire. De kandidaten die de eerste ronde wisten te overleven, zongen de twee liedjes in verschillende muziekgenres. De combinatie van Levina met Perfect Life kreeg de meeste stemmen van de kijker thuis. De zangeres had eerder al haar concurrenten uitgeschakeld en was overgebleven met twee liedjes. Axel werd tweede.

Plaats in top 10 geleden van 2012

Enkel het Duitse publiek bepaalde de uitslag, maar kreeg hulp uit verschillende hoeken. Lena, winnares van het ESF 2010 en ook de kandidate van 2011, geeft samen met zangers Tim Bendzko en Florian Silbereisen commentaar op alle artiesten en songs. Via de officiële app van het songfestival kon iedereen ter wereld stemmen op zijn of haar favorieten. Die stemming was louter informatief voor de Duitse kijker, en werd niet meegeteld met de echte stemmen.

Omdat de show zolang duurde waren er ook heel wat pauze-acts voorzien. Ex-winnaressen Nicole (1982), Ruslana (2004) en Conchita Wurst (2014) brachten bijvoorbeeld enkele bekende songfestivalliedjes. Aan Levina om nu ook in dat winnaarslijstje te komen. Het is van 2012 geleden, toen Roman Lob de top tien haalde, dat de Duitsers het nog eens goed deden op een songfestival.

De Duitse inzending voor het songfestival 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=rCwH8FlmovQ

Advertentie