Kiev 2017

KIEV 2017

Nationale finale op 4 maart

Wie volgt Jüri Pootsmann, in Stockholm goed voor de laatste plaats in de eerste halve finale, op als songfestivalkandidaat voor Estland? Dat komen we te weten op 4 maart 2017, tijdens de finale van voorronde Eesti Laul 2017. Om volgend jaar wel te scoren, komt er een wijziging in het wedstrijdreglement. In 2017 mogen er namelijk ook buitenlandse componisten een song insturen.

De twee halve finales van de voorronde van Estland vinden plaats op 11 en 18 februari. Op 4 maart 2017 weten we wie de voorronde wint. De finaleshow gaat trouwens door in de zaal waar het Eurovisiesongfestival van 2002 plaats vond. Er zullen twintig liedjes in de race zijn bij Eesti Laul 2017. Het zou kunnen dat daar songs tussen zitten die ingezonden zijn door buitenlandse componisten, dat mag namelijk vanaf 2017. Omroep ERR paste daarvoor het reglement aan.

Wie nu vreest dat Estland volgend jaar met een song geproduceerd door een volledig Zweeds of Amerikaans team op de proppen zal komen, heeft het verkeerd. Ingezonden songs moeten nog steeds voor de helft Estse inbreng hebben. Mart Normet, de executive producer van Eesti Laul, legt uit waarom: ‘Als er buitenlandse inbreng is, moet de song een samenwerking zijn. Zo willen we voorkomen dat we doorsnee popliedjes ingestuurd krijgen die geen enkele connectie met Estland zelf hebben.’ Componisten en artiesten hebben nog tot 1 november de tijd om hun song in te sturen. Een jury selecteert de twintig liedjes die we dus vanaf februari te horen zullen krijgen.

Puust ja siniseks! 🙂 Nii on :)Eesti Laul 2017 is coming and brings cool changes! 󾍇 More info: http://eestilaul.ee…

Geplaatst door Eesti Laul op donderdag 8 september 2016

Advertentie