Kiev 2017

KIEV 2017

Alma naar Kiev met lied ‘Requiem’

De omroep van Frankrijk heeft net bekend gemaakt dat ze jonge zangeres Alma naar het songfestival in Oekraïne sturen met het liedje Requiem, een volledig Franstalig nummer. Het lied is overal al te koop, maar de versie van drie minuten die ze in mei zal brengen moet nog worden uitgebracht.

Jong talent Alma zal de Franse vlag vertegenwoordigen in Kiev. Haar inzending, dat in tegenstelling tot vorig jaar volledig Franstalig is, werd geschreven en gecomponeerd door Nazim Khaled. Die laatste was vorig jaar (mee) verantwoordelijk voor J’ai cherché van Amir. De twee ontmoetten elkaar een tijd geleden in Parijs en uit hun samenwerking resulteert nu in een deelname aan het 62e songfestival.

Franse omroepen France 2 en 4 laten er net als in 2016 geen gras over groeien: inzending Requiem is meteen overal te koop. De versie van drie minuten, diegene die Alma dus in mei zal brengen, komt binnenkort uit.

De zangeres staat aan het begin van haar carrière en brengt begin mei haar debuutalbum uit. Haar eerste single kwam afgelopen zomer uit. In Frankrijk werd ze uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle jonge artiesten voor 2017.

De Franse inzending:

play

Advertentie