Kiev 2017

KIEV 2017EBU

Gaststad songfestival 2017 eindelijk bekend … Of toch niet?

Na lang wikken en wegen zouden de EBU en de Oekraïnse nationale omroep NTU eindelijk de verlossende persconferentie geven waarin ze de gaststad voor het songfestival bekend zouden maken. Niets was minder waar, aangezien de conferentie vlak voor de uitzending werd afgelast.

Amper een uur voor de uitzending besloot de raad van ministers van de EBU om de conferentie waarin ze de gaststad van het Eurovisiesongfestival zouden aankondigen, af te gelasten. NTU bevestigde dit en meldde dat er nog een aantal laatste belangrijke details overblijven waar nog geen zekerheid over is. Het blijft de meest belangrijke beslissing met het oog op de organisatie van het liedjesfestival, dus er kan geen haast bij komen kijken. Volgens de Twitteraar ESCKAZ meldt de baas van de NTU dat het een nek-aan-nekrace is tussen Kiev en Odessa. Dit zou betekenen dat Dnipro reeds uit de strijd ligt.

De vele fans die al lange tijd wachten op het verlossende nieuws, uiten hun frustraties volop op social media met de hashtag #whowillhost. Op Twitter doken reeds vele grappige posts op:

https://twitter.com/SophoGH_ESC/status/768777469554003968?lang=nl

https://twitter.com/maraltoprak/status/768781298525700096?lang=nl

Advertentie