Kiev 2017

KIEV 2017

Ricky Martin, Mika en Rag’n’Bone op ‘Sanremo 2017’

Nog even en we zijn toe aan de 67ste editie van het Festival di Sanremo. Net zoals de voorbije jaren mag de winnaar van Italië’s grootste muziekevenement naar het Eurovisiesongfestival.

Gisteren werden op een persconferentie de co-hosts van Carlo Conti voorgesteld. Het gaat dit jaar om Maria De Filippi, al jaar en dag de presentatrice van de talkshow Amici, en om komiek en presentator Maurizio Crozza.

Zoals steeds komen er tijdens de vijf avonden van het muziekfestival ook grote muzikale artiesten langs. Dit jaar hebben Tiziano Ferro, Giorgia, Mika, Ricky Martin en Rag’n’Bone de eer.

Het Festival di Sanremo vindt plaats in het Teatro Ariston van 7 februari tot en met 11 februari. Nieuw dit jaar is het aantal artiesten, of Campioni, die het tegen elkaar opnemen. De voorbije jaren waren dat er steeds twintig, nu 22. In de categorie van de nieuwe artiesten, Nuove Proposte, blijven het er acht.

Onder de deelnemers vinden we onder andere Al Bano, die deelneemt met Di rose e di spine, en Gigi D’Alessio met La prima stella. Zangeres Elodie neemt deel met het nummer Tutta colpa mia, geschreven door Emma Marrone. Sergio Sylvestre zingt Con te, een nummer waaraan Giorgia meegepend heeft.

De winnaar van Sanremo kennen we dus 11 februari. Die heeft dan de kans om Italië te vertegenwoordigen op het songfestival in Kiev op 13 mei. Vorig jaar won de groep Stadio, maar zij lieten de eer te beurt aan runner-up Francesca Michielin met Nessun grado di separazione. Zij behaalde de zestiende plaats op het songfestival vorig jaar in Stockholm.

Advertentie