Kiev 2017

KIEV 2017ALGEMEEN

Groot deel comité songfestival 2017 neemt ontslag

In totaal 21 leden van het comité dat is aangesteld om de organisatie van het songfestival in Kiev in goede banen te leiden zijn opgestapt. Dit blijkt uit een brief die de vertrokken personen geschreven hebben aan de Oekraïense omroep NTU. Onder de mensen die ontslag hebben genomen zijn ook Oleksandr Kharebin en Victoria Romanova, de beoogd uitvoerend producenten voor het songfestival in Kiev.

In deze brief valt te lezen dat sinds december geen enkele progressie is geboekt nadat een nieuw ‘Hoofd songfestival’ is aangesteld. Deze persoon heeft volledige controle gekregen over alles wat met het festival te maken heeft. In de Oekraïense pers valt te lezen dat alle werken betreffende de locatie, Euroclub, tv-productie en nog vele andere zaken al maanden stil liggen en er nog geen contracten getekend zijn.

Verklaring EBU

Vorige week liep de kaartverkoop al in het honderd doordat het contract met de ticketverkoper werd geannuleerd door een comité tegen monopolies. Ondertussen heeft de EBU bij monde van Jon Ola Sand bevestigd dat de kaartverkoop alsnog op 14 februari van start gaat. De EBU heeft over deze ontslagen een verklaring de wereld ingestuurd waarin ze zeggen niet te kunnen ingaan op de personeelsproblemen bij de omroep. Er komt binnenkort meer nieuws over het nieuwe kernteam. De Oekraïense omroep NTU heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Advertentie