Kiev 2017

KIEV 2017ALGEMEEN

Indeling halve finales op dinsdag 31 januari

De willekeurige toewijzing van landen in de halve finales van het songfestival in Kiev zal zoals gewoonlijk gebeuren door middel van een loting. De ceremoniële trekking zal plaatsvinden op dinsdag 31 januari om 11.00 uur in de Column Hall van Kyiv’s City State Administration. De organisatie zorgt weer voor de uiteindelijke volgorde van optreden.

Tijdens deze ceremonie, die live op Youtube zal gestreamd worden, zal de voorzitster van het stadsbestuur van Stockholm, Eva-Louise Erlandsson Slorach, de beroemde Host City Isignia formeel overhandigen aan Vitaliy Klychko, de burgemeester van Kiev. Het is een symbolische sleutelhanger waaraan de gaststad een symbool kan toevoegen. Het event gaat door in het Staats Administratief Centrum (foto) van Kiev.

Land meer in tweede halve finale 

Zwitserland zal deelnemen in de tweede halve finale, op vraag van omroep SRF. Daarin zal ook Duitsland, automatisch geplaatst voor de finale, meestemmen. ARD heeft daarom gevraagd. De organisatie heeft ook bekend gemaakt dat er 18 landen in de eerste halve finale zitten en 19 in de tweede. Met andere woorden: statistisch gezien heb je als land meer kans op een plaatsje in de grote finale als je aan bod komt in halve finale 1. Vanuit elke semi gaan er namelijk tien landen door naar de show van zaterdag.

België en Nederland zitten samen in ‘poule 6′. Met deze verdeling probeert de EBU zogenaamde burenstemming tegen te gaan. Landen die samen in zo’n poule zitten stemmen namelijk vaak op elkaar. Ook Ierland, Letland, Litouwen en Polen zitten in onze poule. Meer info over die poules.

Advertentie