Kiev 2017

KIEV 2017

Zoektocht naar kandidaat voor 2017 start vanavond

Israël start vanavond met zijn zoektocht naar de kandidaat en de song voor het songfestival in Kiev. Ze gebruiken hiervoor weer dezelfde show als de voorbije twee jaar, maar voor 2017 werd de looptijd ingekort.

Maandagavond 2 januari starten de shows van The Next Star – HaKokhav HaBa L’Eirovizion, ofwel ‘De volgende ster voor het songfestival’. Het gaat om de Israëlische versie van de internationale talentenjacht Rising Star, die volgend jaar voor de derde opeenvolgende keer dienst doet als voorronde. De voorbije edities leverde de talentenjacht maandenlange televisieshows op, maar nu komen er minder op antenne door gebrek aan zendtijd en omdat het strakke selectieschema om een inzending aan te duiden niet in het gedrang mag komen. Dat schrijft krant Israel Hayom

Tien uitzendingen 

Het gaat om tien geplande uitzendingen. Wanneer de finale zal plaatsvinden is niet officieel bekendgemaakt, noch of HaKokhav HaBa L’Eirovizion zowel artiest als lied zullen opleveren. In 2015 was dat niet het geval, vorig jaar wel: zanger Hovi Star (foto) won de nationale finale met Made of Stars, waarmee hij ook op het songfestivalpodium in Stockholm eindigde – weliswaar in een gewijzigd arrangement.

Tijdens de eerste fase van de wedstrijd zingen de kandidaten eerst achter een muur. Die gaat pas open als de kandidaat in kwestie genoeg stemmen krijgt.

Hier een kleine preview:

Een vijfkoppige vakjury zal de songs beoordelen, al heeft het publiek het meeste stemrecht. Een van de juryleden is opnieuw Harel Skaat, die Israël vertegenwoordigde op het songfestival 2010 in Oslo met Milim. Je kan de show van vanavond live volgen via een livestream.

De vernieuwde voorronde heeft het land geen windeieren gelegd, want de afgelopen twee jaren was Israël telkens in de finale terug te zien. Hovi Star kaapte een veertiende plek in de finale weg op het afgelopen ESF. Songfestival.be sprak hem nog op Eurovision in Concert in Amsterdam:

play

Advertentie