Kiev 2017

KIEV 2017UNCATEGORIZED

Maken deze landen uit de eerste halve finale kans op de ‘Barbara Dex Award 2017’?

Ook dit jaar zal een act de Barbara Dex Award winnen voor de slechtste en lelijkste outfit die we te zien krijgen op dit festival. Songfestival.be mag de award vanaf dit jaar uitreiken. De stemming start op zondag 14 mei. 42 outfits, dat is zijn er heel wat! Welke maken nu kans op een ‘nominatie’? In deze eerste halve finale hebben we vijf kanshebbers gespot, die hun stylist meteen mogen ontslagen. Toch?

Albanië – Lindita

Verschillende kandidaten kiezen er dit jaar voor om een soort trouwjurk aan te trekken. Ook Lindita uit Albanië is een bruidswinkel binnengevallen, maar ze kwam niet met het meest mooie kledingstuk naar buiten. De sleep hangt overal en nergens, terwijl het zilveren ‘harnas’ dat ze draagt nogal strak zit. De kraag met bloemetjes hoeft ook niet meteen de nieuwe bruidsmode te worden … We mogen natuurlijk al blij zijn dat Lindita haar outfit die ze droeg tijdens Eurovsion in Concert thuis heeft gelaten.

Montenegro – Slavko Kalezić

Je zal je Slavko Kalezić om verschillende redenen blijven herinneren, en waarschijnlijk ook voor zijn outfit. Het is zoals met de man zelf, love or hate. Velen vinden zijn outfit gewaagd, anderen zeggen dat het vulgair is. Feit is dat het schaamlapje dat rond zijn middel hangt te bengelen, niet flatterend is. Zijn opvallende broek, die we pas te zien krijgen als hij zijn blauw gewaad weggooit, had ook stijlvoller mogen zijn. En zijn shirt? Ja, veel valt daar niets over te zeggen. ’t Is wat het is.

IJsland – Svala

Ook Svala gaat voor wit, van kop tot teen. Alhoewel, aan haar boezem is er niet al te veel stof aan te pas gekomen. Haar decolleté laat niet veel aan de verbeelding over. Voor de rest draagt ze eigenlijk een simpel broekpak, met daarover een cape waar Batman en Wonder Woman jaloers op zouden zijn. Deze moderne inzending had misschien wel een prachtigere outfit moeten krijgen …

Tsjechië – Martina Bárta

Waar moeten we beginnen? Het lijkt wel of Martina vlak voor haar optreden in Kiev in een grote doos met aluminiumfolie gevallen was en geen tijd meer had om alles van zich af te geven. Of had ze het daar in Oekraïne gewoon koud? Want haar broekpak zou ook wel kunnen doorgaan voor warmtedeken. Haar outfit zit vol kreuken, sluit nergens mooi aan en vooral … het past helemaal niet bij haar rustig jazzliedje My Turn. De kans zit er dik in dat de Tsjechische stylist op ‘zijn beurt’ een stempelkaart bij de hulpkas mag gaan indienen …

Letland – Triana Park

Oké, Triana Park uit Letland staat gekend om hun eigen stijl. Hoedje af omdat ze trouw blijven aan zichzelf, maar er zijn grenzen. De outfits van de hele groep, maar vooral die van de frontvrouw, zijn een kakofonie van van alles en nog wat, en eigenlijk slaat het gewoonweg nergens op. Laarzen in ‘ruimte thema’, een spinnen web rond haar middel en boezem. Tel daar nog eens de kapsels bij … Naar deze outfits blijf je kijken, maar waarschijnlijk om de verschillende redenen.

En België?

Het team achter Blanche heeft er goed aangedaan om het witte communiekleedje te vervangen door een stijlvolle en ‘jeugdigere’ donkere jurk. Daarmee mag de Belgische outfit zich best naast de andere stijlvolle pakken en jurken uit bijvoorbeeld Zweden, Armenië, Griekenland en Finland zetten.

Stemmen op de ‘Barbara Dex Award 2017’

Je kan vanaf zondag 14 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. De award komt dit jaar thuis, want deze website heeft de uitreiking overgenomen. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Advertentie