Kiev 2017

KIEV 2017

Slavko Kalezić gekozen voor Kiev

De nationale omroep van Montenegro, RTCG, heeft vandaag bekend gemaakt dat de zanger Slavko Kalezić het land in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2017 in Kiev.

Naast Kalezić werd ook zijn song voor Kiev al aangeduid. De inzending uit Montenegro zal Space heten. Het is nog niet bekend wanneer en hoe het lied zal worden bekendgemaakt. Montenegro maakte via twee selectiecomités een interne keuze voor 2017. Het liedje dat ze uiteindelijk kozen, was eigenlijk ‘maar’ tweede keuze. Oorspronkelijk was er gekozen voor Hot It Is van Sam Sommer, maar hij trok zich op het laatste nippertje terug wegens auteursrechtproblemen. De leden van het selectiecomité vonden geen enkele andere song geschikt om Montenegro te vertegenwoordigen, maar omdat ze er toch graag wouden bij zijn in Kiev, kozen ze uiteindelijk voor Space omdat die song al op de tweede plaats stond in hun allereerste selectie. Het is nog wachten op de voorstelling van het lied, vermoedelijk zal dat pas voor 20 maart zijn.

Opmerkelijke kandidaat 

Met Slavko Kalezić stuurt Montenegro een opmerkelijke kandidaat naar Kiev. Slavko is zanger, acteur én drag queen. Hij valt op door zijn uitdagende outfits, opvallende videoclips en flamboyante uiterlijk. Hij wandelt zonder problemen rond op hoge naaldhakken. Hij had ooit een relatie met (intussen) lesbische zangeres Marija Šerifović . Zij won in 2007 het songfestival voor Servië. Iets zegt ons dat ook hij intussen een andere kant van zichzelf heeft ontdekt .

https://twitter.com/SlavkoKalezic/status/814524041814020096

Geen groot succes 

Een team van experten hebben dus een interne selectie gemaakt en zijn dus verantwoordelijk voor de artiest en bijdrage van Montenegro op het komende songfestival. Vorig jaar werd dezelfde methode gehanteerd en werden artiest en act ook intern gekozen. Dat bleek echter achteraf geen groot succes te zijn aangezien de band Highway met het nummer The Real Thing in de halve finale is gestrand. Het is dus wachten geblazen op het nummer vooraleer we weten of de Montenegrijnen hun allereerste songfestivaltrofee al dan niet mee naar huis kunnen nemen.

Bekijk hier Slavko’s deelname aan X factor Adria:

https://www.youtube.com/watch?v=d5Amj1hZK_U

Advertentie