Kiev 2017

KIEV 2017ALGEMEEN

Primeur: songfestival 2017 krijgt drie mannelijke presentatoren

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk, en Timur Miroshnychenko zijn de presentatoren van dienst op het komende Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de liedjeswedstrijd dat drie mannen de shows aan elkaar zullen praten.

Oleksandr Skichko en Volodymyr Ostapchuk zijn de twee mannen die de drie zaalshows in goede banen zullen leiden. Timur Miroshnychenko zal de delegaties in de greenroom vergezellen. Oleksandr is een bekende presentator in Oekraïne, net als Volodymyr. Die laatste is trouwens ook stemacteur.

Timur heeft het meeste ervaring als het op songfestivalevenementen aankomt. Zo was hij in 2009 en 2013 presentator tijdens het Junior Eurovisiesongfestival. De man presenteerde ook verschillende keren de nationale preselectie van zijn thuisland, ook dit jaar. Ook tijdens de loting voor de halve finales was hij de gastheer en hij mag zichzelf ook songfestivalcommentator noemen. Vreemde keuze om net hem een minder prominente rol te geven.

Er werden auditierondes gehouden waarin de organisatie opzoek ging naar geschikte presentatoren. Het toeval wil dat het drie mannen zijn geworden, want dat was zeker niet de opzet. Dat zegt Stuart Barlow, producer van het Eurovisiesongfestival 2017.

play

Advertentie