Kiev 2017

KIEV 2017

Tijana Bogićević zakt af naar Kiev

Zangeres Tijana Bogićević mag haar land Servië vertegenwoordigen op het komende songfestival. Omroep RTS duidde haar intern aan. Het liedje van Tijana zal in maart worden vrijgegeven. De componisten achter haar inzending waren (mee) verantwoordelijk voor de songfestivalhits van Conchita Wurst en Poli Genova.

De gekozen kandidate heeft al wat ervaring op het songfestival: in 2011 stond ze in Düsseldorf mee op het podium tijdens het optreden van Nina Radojičić. Tijana zong in het achtergrondkoortje. De zangeres woont en werkt momenteel in de Verenigde Staten, net zoals de kandidate uit Albanië trouwens. Bogićević nam in 2009 al deel aan de nationale voorronde.

Zéér binnenkort volgt de release van het Servische liedje. Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas en Lisa Ann-Mari Linder zijn de componisten van dienst. Dat is een team met de nodige ervaring. Zo hielpen ze Conchita (2014) en Poli Genova (2016) aan hun liedje voor het songfestival.

Het land haalde vorig jaar de grote finale, maar bleef in de middenmoot hangen. Dit jaar start Servië in de eerste helft van de tweede halve finale, net als Nederland.

Tijana in 2009 in de voorronde:

play

Advertentie