Kiev 2017

KIEV 2017

Jurylid fysiek aangevallen na afloop nationale finale

Xavi Martínez, die in de jury zat tijdens de voorronde van Spanje, is na de show zowel verbaal als fysiek aangevallen door iemand uit het aanwezige publiek in de zaal. De Spanjaarden denken dan ook dat de hele show, en de vreemde puntentelling, doorgestoken kaart is.

In Spanje is er vandaag zo goed als zeker maar één gespreksonderwerp: de dramatische puntentelling tijdens de nationale songfestivalfinale. Topfavoriete Mirela blijft thuis nadat twee van de drie juryleden niet voor haar kozen. De jury kreeg plots het laatste woord nadat Mirela en Manel op een gedeelde eerste plaats waren geëindigd. Mirela had met Contigo de televoting gewonnen en ook het aanwezige publiek in de zaal scandeerde volop haar naam. Twee juryleden, waaronder dus Xavi Martínez, hielden voet bij stuk en duidden Manel aan als hun winnaar.

Aangevallen 

Nadat Manel gekroond werd als winnaar schreeuwden enkele mensen verwijten naar de jongeman waarop hij een obsceen gebaar maakte. Daar zijn beelden van:

Dat is dus nog niet alles. Eerst werden fans de zaal uitgezet. Na afloop is iemand uit de zaal de backstage ingelopen om Xavi Martínez eerst verbaal, maar daarna ook fysiek aan te vallen, dat schrijft FormulaTV. Er kon gelukkig snel iemand tussenbeide komen.

Dat Xavi na afloop kop van jut was, is geen verrassing. De man is een vurige supporter van winnaar Manel en net hij kreeg al zijn toe te kennen punten, terwijl hij favoriete Mirela het laagste aantal punten gaf. Bij een ander jurylid gebeurde ongeveer hetzelfde. Het bedrijfje van Xavi, Los 40 principales, was nauw betrokken bij de promotie van Manel, terwijl de andere kandidaten het met veel minder promo moesten doen. Het is tegen de regels dat de juryleden nauwe banden hebben met een van de kandidaten, maar de Spaanse omroep zag blijkbaar geen graten in de relatie tussen de twee.

Herbekijk de dramatische puntentelling in Spanje:

play

 

Advertentie