Kiev 2017

KIEV 2017

Jazz-zangeres Martina Bárta gekozen als songfestivalkandidate

Zangeres Martina Bárta is gekozen om Tsjechië te vertegenwoordigen op het songfestival in Kiev. 4 to the Bar, de Duitse band waar Martina deel van uitmaakt, heeft op zijn website en social media een bericht gepost waarin staat dat hun zangeres gekozen is als kandidate. Een dag later kwam er bevestiging. Lied My Turn kwam uit op maandag 6 maart uit.

Martina is een jazz-zangeres die een speciaal instrument kan bespelen: de hoorn! Ze zingt onder andere bij de Duitse jazzband 4 to the Bar. Het is die band die bekend heeft gemaakt dat hun zangeres Tsjechië mag vertegenwoordigen op het songfestival in mei. De bekendmaking was voorzien voor maart, maar de band kondigde het toch al aan in februari. Later verwijderden ze zowel hun FB-post als artikel. Er is wel een printscreen.

Eerder nog plaatste het Tsjechische songfestivalteam een foto op Facebook met de mededeling dat zowel de artiest als de song binnenkort bekend gemaakt zouden worden. Het is niet duidelijk of zij tevreden waren met de timing van Martina’s band.

Interpreta vám představíme společně s písní, na které v tuto chvíli pracujeme v londýnském nahrávacím studiu! Už se nemůžeme dočkat 😎

Geplaatst door Eurovision Song Contest Czech Republic op dinsdag 14 februari 2017

https://www.facebook.com/EurovisionSongContest/photos/a.191849273006.126275.8419133006/10155032155118007/?type=3&theater

Over het liedje dat Martina zal zingen was bij haar bekendmaking niet heel veel geweten. Het is een Engelstalige ballade en geproduceerd door een buitenlands team. De omroep ontving om en bij de 300 liedjes en stelde een top 5 samen. Die liedjes gingen ze koppelen aan geschikte artiesten om uiteindelijk tot de ideale combinatie te komen. My Turn, zo heet de song, kwam uit op maandag 6 maart.

Beluister hier de inzending van het land:

play

Advertentie