Tsjechië – Jazz-zangeres Martina Bárta gekozen als songfestivalkandidate

Zangeres Martina Bárta is gekozen om Tsjechië te vertegenwoordigen op het songfestival in Kiev. 4 to the Bar, de Duitse band waar Martina deel van uitmaakt, heeft op zijn website en social media een bericht gepost waarin staat dat hun zangeres gekozen is als kandidate. Een dag later kwam er bevestiging.

Martina is een jazz-zangeres die een speciaal instrument kan bespelen: de hoorn! Ze zingt onder andere bij de Duitse jazzband 4 to the Bar. Het is die band die bekend heeft gemaakt dat hun zangeres Tsjechië mag vertegenwoordigen op het songfestival in mei. De bekendmaking was voorzien voor maart, maar de band kondigde het toch al aan. Later verwijderden ze zowel hun FB-post als artikel. Er is wel een printscreen.

Gisteren nog plaatste het Tsjechische songfestivalteam een foto op Facebook met de mededeling dat zowel de artiest als de song binnenkort bekend gemaakt zullen worden. Het is niet duidelijk of zij tevreden zijn met de timing van Martina’s band. Zij moeten het nieuws ook nog officieel bevestigen, maar op de officiële Facebookpagina is al verschenen dat Martina inderdaad de Tsjechische kandidate is.

Over het liedje dat Martina zal zingen is nog niet heel veel geweten. Het is Engelstalig en geproduceerd door een buitenlands team. De omroep ontving om en bij de 300 liedjes en stelde een top 5 samen. Die liedjes gingen ze koppelen aan geschikte artiesten om uiteindelijk tot de ideale combinatie te komen.

Bekijk hier een optreden van de zangeres:

Eén reactie op “Tsjechië – Jazz-zangeres Martina Bárta gekozen als songfestivalkandidate

  • 19 feb 2017 om 21:29
    Permalink

    Wat een heerlijke jazzstem en wat een gok nemen de Tsjechen! Gedruft hoor, maar het zou heel goed kunnen werken wanneer het echt anders is als de rest.

Geef een reactie